KİLOMETRE TAŞI

 

 


 

Bahar, yeni başlangıçların habercisi gibidir hayatımızda. Kupkuru dallar yeşerir, tomurcuklar belirmeye başlar. Boz topraklar çimenlerle örtülür, her yeri rengarenk çiçekler kaplar.

 

Bahar doğanın uyanışının, tıpkı yeniden canlanışının simgesi gibidir. Kış uykusundaki hayvanlar uyanır, karların altında kalan tohumlar yeşermeye başlar. Çiçeklerle kaplanan doğada arılar ÜRETİME geçerler,  yeryüzünde hareketlilik başlar

 

Böylelikle başlayan hareketler bizlere de moral, neşe olur.

 

Aslında bahar tomurcuklar için çok önce hazırlığa başlamıştır. Kışın topladığı suyu, mineralleri biriktirir toprakta bahar dönemi için. Bizlere de harekete geçmenin nasıl olacağını gösterir aslında. Yeni kararlar alacağımız zaman bize de yol gösterir. Bizler de kendimize hedefler belirler, bu hedefler doğrultusunda kararlar alırız.

 

Hepimiz bu hayatta mutlu ve başarılı olmak isteriz. Bizler kendimize doğru yöntemler belirleyebildiğimiz de bu hayatta istediklerimize ulaşabiliriz. Bizleri iyiye vardıracak istekler, aynı zamanda bizleri ulaşırken o konuda marifetlendirir.

 

Mesela bir bebek bir yere ulaşabilmek için hemen koşmaya çalışmaz. Önce emekleyerek yol almaya çalışır, emekleme ile başlar. Sonra tutunarak kalkmayı ve ardından da yürümeyi öğrenir. Bu aynı yeşermeden tüm ağaçlar baharın ilk gelişinde önce tomurcuk vermesi gibi bir sıralamadır. Koşabilmek için, ulaşabileceğinden başlayarak yol alır. Emekleyerek başlayıp harekete geçince de bir süre sonra koşabilir hale gelir.

 

Ulaşmak istediklerimiz, onlar için verilen mücadelelerimiz bizi aynı zamanda güçlendirir. İstediğimiz şeyler için mücadele etmek kadar vazgeçmemiz gerekenlerde önemlidir. Her isteğin gerektirdiğinin zıddında ki isteklerden de vazgeçmemiz gerekir. O yüzden de her an bir seçim yaparız.

 

 


 

Deneyimsel Öğreti der ki; “Her seçim aynı zamanda bir vazgeçiştir.”

 

Yürürken bile koşmaktan vazgeçer insan…

Bir şeye yönelmek geri kalan seçeneklerden vazgeçmek demektir. İnsan ancak o zaman mücadelesine konsantre olabilir. O istek doğrultusunda ÜRETİMde olup, yaptığı şeyin hakkını verebilir. Seçimimizi yaparız ve diğer seçeneklerden vazgeçmiş oluruz.

 

Tıpkı;

·       Evlenmeye karar verdiğimizde bekar gibi yaşamaktan vazgeçiyor olmamız,

·       Sınava hazırlanırken, o tarihe kadar hafta sonları gezmeyi bırakmamız,

·       Kilo vermeyi seçtiğimizde zararlı şeylerden uzak durmamız,

·   Birikim yapmaya karar verdiğimizde ihtiyacımız olmayan şeyleri almaktan uzak durmamız gibi…

 

Yani bir şeyi yapmayı seçerken zıddın da neleri yapmayacağımıza da karar veririz. Bu şekilde doğru seçimleri yapmakta da zorlanmayız ve konsantrasyonumuzu kaybetmeyiz. Zihnimiz rahatlar, dikkatimiz dağılmaz ve neyi neden yaptığımızı da anlamış oluruz. Anlık olarak keyif aldığımız seçimlerimizin bize hangi konuda engel olabileceğini öngörebiliriz.

 

İnsanın hayatında istediği şey doğrultusunda ne kadar çok vazgeçişi varsa, hedefine o kadar net, güçlü ve emin adımlarla ilerler.

 

Vazgeçişleri olduktan sonra hemen emekleyen ve düşmekten keyif alan bebek gibi yaptığı şeylerin sebebinden keyif alabilenler eyleminde sürekliliği ve başarıyı yakalarlar.

İnsan bir seçim yaptığında, karar verdiğinde sadece o şeyi seçtiğini zanneder. Oysa bir karar verdiğimizde tek bir adımla başlar ve büyük bir yolculuk başlar bizim için.

 

O ilk adım işte bizim kilometre taşımızı oluşturur, varacağımız yeri...

Her seçim ve her adım yol almamızı sağlar..

Bizi kilometrelerce uzağa vardırır…

 

20 Yorumlar

  1. "Her seçim, aynı zamanda bir vazgeçiştir."
    Niyetimizi alıp, hedefimize giden yola çıkmanın ve o yolda kalmak için ödenen bedellerin kıymetimi çok güzel anlatmışsınız 🥰❤️
    Tıpkı ifade ettiğiniz gibi kolaylıkla ve hafif adımlarla bile güzellikler dilerim herkesi bulsun 💚🍀
    Kaleminize, yüreğinize sağlık 🌺

    YanıtlaSil
  2. İlk adımın önemini çok güzel ortaya koyan bir yazı olmuş, emeğinize sağlık :) O adımı atabilmek, attıracak motivasyonu sağlayabilmek insanı kilometrelerce öteye götüren. Her şey o adımla başlıyor. Ardından ise azim ve sabır geliyor. Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Kaleminize sağlık.Farkındalık dolu bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  4. Seçimler yapıyoruz ancak zıttında neleri yapmayacağımıza karar verme kısmını çoğumuz bilmiyoruz. O zaman alınan kararlar uygulamadığında, vazgeçişleri de artıyor, hayatta. Karar vermek ve zıttındakilerden de vazgeçebilirsek o zaman uygulanması da mümkün olacak demek ki. Farkındalık sağlayan bu yazı için sonsuz teşekkürler. Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Bahar gibi yeni başlangıçlar güzel kararlar doğru ve düzgün olması dileği ile emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Attığımız ilk adım gerçekten ne kadar önemli... Varacağımız yere o adımla gidiyoruz.
    Nereye kaç km yol katettik kimbilir?...

    YanıtlaSil
  7. Yazarın kalemini okudugumuzda insanda bir uyanış hissi,tazelik, bahar sevinci; hücrelerdeki ufaktan bir diriliş,farkında olmayi farkettirmesi...nekadar hoş olmuş.
    Tercihlerdeki seçimlerdeki o Vazgeçişlik aslında ;Ben tekâmülü gelişmeyi ilerlemeyi yol katetmeyi hatta doğmayı seçiyorum demektir esasında..Buradaki Diriliş kelimesindeki mânâ hem maddi, hem manevi yönden bize direkt etki ediyor...Tekrardan farkedebilmeyi hissettirdiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Düşündürücü bir yazı, ne kadar com vazgeçisi varsa o kadar net olur… teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. her seçim aynı zamanda bir vazgeçiştir... amacımız için doğru vazgeçişler yapabilmek dileği ile... çok güzel bir yazı olmuş kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Didem ileri19.04.2024 11:48

    Her seçim ve her adım yol almamızı sağlar. Tek bir adım bizi kilometrelere taşır. Çok anlamlı insana ümit veren bir yazı.

    YanıtlaSil
  11. Bahar bahara hazırlığını daha vakit gelmeden çok önce yapmaya başlar. Tıpkı insanın da yarın karşılaşacağı sonuçların sebeblerinin bugün oluşturmaya başladığı gibi…

    YanıtlaSil
  12. Üretim halinde olmak insana güç veriyor

    YanıtlaSil
  13. "İnsan bir seçim yaptığında, karar verdiğinde sadece o şeyi seçtiğini zanneder. Oysa bir karar verdiğimizde tek bir adımla başlar ve büyük bir yolculuk başlar bizim için." Ne kadar anlamlı ve vurucu bir tanımlama... Emeklerinize sağlık 💫🍀😌

    YanıtlaSil
  14. Küçük küçük adımlarla ne büyük yollar alıyoruz. Büyük adımlar atınca başlangıçta fazla mesafe almışız gibi görünse de çabuk yorulup bırakıveriyoruz. İnsan yapınca büyük yapmak istiyor ama uzun mesafeleri az adımlarla aldığını fark etmiyor.

    YanıtlaSil
  15. Hepimiz hayatimizda bi cok sey isterken,bazi şeyleri de hayatimizdan cikarmamiz gerektigini bilmiyoruz,sonrada neden olmuyor diye şikayet ediyoruz.Kaleminize yüreğinize saglik ne yapmamiz gerektigi ile alakalı çok faydalı bir yazi olmuş.

    YanıtlaSil
  16. İnsan çok kolay karar veriyor. Ama zıttında ki şeylerden vazgeçmekte zorlanıyor. Evlenme kararı alıyor ama bekar hayatından vazgeçmek istemiyor. Orada sadece değışiyoruz dönüşemiyoruz.

    YanıtlaSil
  17. Merve Ay - Kendimizi seçeneksiz bırakabilecek netlikte kararlar almak nasip olsun inşALLAH

    YanıtlaSil
  18. Tek bir seçimle başlayan o uzun yol… o yolun hakkını verebilmek dileğiyle…

    YanıtlaSil
  19. Ve insan aynı anda herseyi yapabileceğı gibi bir illüzyona suruklendi, sürükleniyor... Yapamadığı içinde sahne imkanlara meyil edip sonunu hazırladığınin farkında bile değil... Farkındalık oluşturması ümidi ile herkesin okumasına vesile olalım InsALLAH ....Tesekkurler

    YanıtlaSil
  20. Her istek marifetlendirir. Önemli olan o isteğimizin bizi hangi konuda marifetlendireceği...

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski